Pappaledig dag två

Som jag har längtat, äntligen föräldraledig! Jag stortrvis med mitt jobb där jag känner att jag verkligen hjälper människor och lite smygjobb kommer jag nog göra. Fixade bland annat en tillsvidareanställning åt en kille igår som tidigare gått på timkontrakt. Sånt får mig att må bra men ingenting går upp mot att jag nu under 179 dagar ska få umgås med min älskade Hjalmar dygnet runt.

Han har inte varit lite odelat positiv däremot, det är nog inte mig det är fel på men efter några timmar utan sin mamma börjar han kolla mot sovrumsdörren och tycks undra hur länge mamma ska sova. Vi leker och skrattar. Jag har lärt mig alla ställen han är kittlig på och numera räcker det att jag kollar lite busigt på honom för att han ska förstå att det snart kommer kittlas och han bryter ut i skratt.

Vi har hunnit med en hel del på dessa två dagar. Det tjuvstartade redan i förrgår då han fick följa med mig till jobbet. Vi var på konferensanläggningen Lastberget och jag trodde han skulle trivas i SPA-avdelningen. Tji fick jag. Redan i duschen grät han och när han kom nära det kokande helvetetsbadet (jacuzzin) forsade tårarna. Det blev till att tvätta honom i handfatet och åka hem utan bubbelbad.

Hjalmar smakar gröt för första gången i livet  

Hjalmar smakar gröt för första gången i livet
 

Igår monterade vi en gunga i köket och dansade till Ulf Lundell hela dagen. Jag har det på film utifall att han i framtiden kommer försöka förneka glädjen han kände när Uffe sjöng om att kyssa hav, kvinnor och öppna landskap.

Denna dag har vi ägnat åt att städa ur kontoret och göra det användbart. Det finns något häftigt över att gå igenom gamla böcker och hitta bokmärken. De säger något om en själv när man läste boken; ett kvitto, ett kärleksbrev, en biljett, ett fotografi. Jag har berättat massor av historier för Hjalmar, det är tur att han inte lärt sig prata än och antagligen inte kommer komma ihåg mitt prat när han lär sig snacka.

Uffe skrålar - Hjalmar vrålar!