Dyrköpt avancemang?

Underhållande ishockey och Djurgården var klart bättre än ZUG i kvällens match, åtminstone om man ser till de två första perioderna. Schweizarna försvarade sig bra men framförallt i power playsyntes klasskillnaderna. Pucken gick som på ett snöre men utan onödigt många passningar, avslut var melodin och det kändes alltid farligt när vi var en man mer.

Lite jubel efter 4-2.  

Lite jubel efter 4-2.  

Stundtals var det även i fem mot fem-spelet en sådan skillnad att man trodde att vi spelade i numerärt överläge. Särskilt när Sörensen och Fällström drog upp tempot. Trots detta stod det bara 2-2 efter perioden och 4-3 till Djurgården efter den andra. Vårt försvarsspel var ironiskt nog ihåligt som en schweizerost.

I tredje perioden ryckte ZUG upp sig medan DIF vek ner sig. Onödiga utvisningar, förlorade tekningar och dålig fart bidrog till att ge ZUG en fribiljett tillbaka in i matchen. Matchen blev långsam på grund utav många avblåsningar och trots en mängd ZUG-chanser kändes matchen ganska avgjord länge då det räckte med en poäng för DIF för avancemang. Det slutar 5-3 efter att sista pucken suttit i öppen kasse.

Vi är vidare och det är trevligt. Mina känslor för CHL är ganska svala, det är inte direkt som fotbollens Champions League och det är lite av en träningsturnering. Särskilt när man ser hur halvhjärtat klubbarna satsar på den. Med det i bakhuvudet så är de två eventuella skadorna jobbiga. Fällström får en rump- eller bentackling i slutet av andra och har vi otur är det knät som rök men jag tyckte det såg ut som en saftig lårkaka. Holm åker på en riktigt full bentackling i slutet av matchen och blev liggandes ett tag, måtte de båda vara tillbaka till SHL-premiären.

Inte långt kvar till den riktiga hockeysäsongen startar.