3 lätta mot Malmö

Innan dagen match mot Malmö satt jag och tog en öl med Djurgårdspolarna, samma gäng jag lirar hockey med numera. Vi diskuterade lagets inledning på säsongen och individuella prestationer. Vad vi tycktes vara överens om var att Högström och Alvarez tagit stora steg framåt under inledningen av denna vinter.

Inledningsvis i matchen fick vi ett rätt i alla fall. Högström, som var mycket bra sist mot Rögle, fumlade som om det fortfarande var säsong 2014-2015. Tänker framförallt på två tillfällen i två olika power play. Ena gången höll han på att tappa pucken på blålinjen och ge ett friläge åt Malmö. Nästa gång glömde han nog att han var back och släppte fram ett friläge för Malmö som han däremot genom hårt arbete och kamp bortstyrde. Ju längre matchen led desto mer spelade han upp sig och han fick kröna kvällen med att peta in slutresultatet 3-0 i öppen kasse från egen zon.

Alvarez presterade däremot på hög nivå direkt och jagade riktigt ordentligt. Grabben kom till oss från Malmö inför förra säsongen och har uttalat sig om att han har mycket hjärta kvar i Malmö. Han hängde första kassen med ett rappt skott och frågan är om Malmö-publikens tidigare kelgris gloria hamnade på sned. Han höll i alla fall inte tillbaka i firandet.

En som hade det lite tungt senast var Sörensen. Med en missad straff, ett missat friläge och ett självmål lägger han nog helst matchen i Ängelholm bakom sig. Även ikväll var det stundtals tungt för Södertäljes stolthet. Några tappade puckar och svårt att komma till bra avslutslägen. Smekmånaden som rookie är över och hans uppvaktas hårt av alla vi möter. Han hade några riktig fina passningar även om han slog bort ett par med rena chansningar i blindo. En assist fixade han då han kämpade sig först till en puck in i anfallszon med tvärnit i fickan och inspel till Matt Andersson som kunde prickskjuta 2-0.

På det stora hela en bra match av Djurgården mot ett Malmö som inte har i SHL att göra som de spelade ikväll. Visst var Armalis bra i målet men de testade honom inte ordentligt. Malmö åker ur i år.