Tre södertäljekillar i Djurgår´n

Det är härligt att vi snart har hockeysäsongen här igen och ännu härligare att vi har Djurgården tillbaka i SHL. Jag har längtat efter det här ögonblick sedan vi trillade ur Elitserien och sett fram emot just den här säsongen från och med när domaren blåste av matchen mot Västerås i våras och vi stormade isen för att fira med grabbarna!

7 april 2014, ett mycket minnesvärt datum...

Tog mig förbi Hovet idag för att se mitt kära Djurgården gå ut på is. Jag hade missförstått förhandsinformationen och trodde att detta var första träningen på is för laget och blev därför lite besviken först. Inte för att jag absolut vill se grabbarnas första stapplande skär för säsongen utan för att glädjen att återse pucken och isen inte sprudlade.

Jag minns med värme mina första träningar varje säsong. Äntligen skulle man få ta några snabba skär, trycka upp polaren i sargen och klappa till pucken mot mål. Det var en sån glädje och alla de finter man gått och funderat över under sommaren och tränat in på parkeringsplatsen skulle nu visas upp; fast med skridskor och puck istället för gympadojor och tennisboll.

Den glädjen såg jag inte alls hos killarna och det var lite trist. Att passningarna inte satt, tempot var bedrövligt lågt och närkontakterna fullständigt frånvarande; det kan jag leva med. Formtoppen ska inte komma i juli och förhoppningsvis har de riktigt tunga och nedtränade ben just nu efter en tuff försäsong.

På isen går det inte riktigt att framhäva någon spelare som piggare än den andra. Marcus Sörensen utstrålade som vanligt spelglädje och fantasi vilket man kan förvänta sig av honom(han hade trots allt mig som en av sina första tränare när han spelade i Södertälje SK:s 92:or...). I övrigt var det ganska få som stack ut, Michael Holmqvist visade vilja och Mikael Tellqvist kändes hungrig i målet när han följde spelet med blicken och alltid stod rättplacerad de få gånger han testades ordentligt (förutom den gången då han var uppe på läktaren och köpte korv men räddades av stolpen).

Tellqvist och Mikael Ahlén i de nya matchställen.

Det kan bara bli bättre som sagt men så här tidigt på säsongen ska det se så här illa ut. Glädjande för såväl mitt djurgårdshjärta som Södertälje dito är att Mikael Samuelsson skrivit på. Tillsammans med Joakim Eriksson och Marcus Sörensen kan de bilda en riktigt vass södertäljekedja i Djurgården Hockey.