Tung torsk i Tylösand

Efter förra matchen skrev jag att jag ville se förändringar i startelvan och jag fick nästan som jag ville; Emil Bergström fick bilda mittlås med comebackande Fredrik Stenman och Aleksandar Prijovic fick starta istället för Philip Hellqvist. 

Däremot fick Amadou Jawo fortsatt förtroende istället för pigga och hungriga Sebastian Andersson. Tyvärr fick inte förändringarna några större konsekvenser på spelet. Istället fick vi se att det vi hört stämde; Stenman är matchotränad. Han kom fel till situationer, slog farliga och lösa passningar i försvaret samt hade en riktigt farlig hemnick som hade kunnat sluta illa. Det var även markeringsmissar i mittförsvaret som orsakade både HBK-målen. 

Stenman var däremot en tillgång framåt och hade en nick nära men utanför målvaktens högra stolpe och i slutminutrarna när vi jagade kvittering stötte han en boll tätt utanför den andra stolpen.  

Prijovic och Jawo hade inget supersammarbete men skapade ändå en del chanser. Jag kan tycka att Prijovic, i de två andra matcher han startat i år, inte alls har varit lika het när han ingått i startelvan som när han agerat inhoppare. Inledningsvis var jag därför positiv till den vilja som han visade på planen men den varade tyvärr bara lika länge som hans inhopp brukar göra. Han kanske är en typisk inhoppare av mycket hög allsvensk klass?

En spelare som visade framfötterna var Broberg. Han gjorde mycket bra, inte bara hans kanon från 30 meter som satt otagbar för målvakten och betydde 1-1. Han hade även i första halvleken två skott tätt utanför stolparna som om de hade träffat hade varit garanterade mål. 

Djurgården fick gå till halvleksvila med 2-1 i baken efter att HBK sparkat in sista bollen på övertid precis före paus. Inte det psykologiskt bästa utgångsläget men Djurgården gjorde som vanligt; spelade bäst när de jagade kvittering. 

Ett stundtals ostrukturerat anfallsspel skapade en del chanser och flera hörnor samt frisparkar i bra lägen. Riktigt nära var det några gånger; som när Jawo rullade bollen förbi målvakten men den räddades på mållinjen av en back samt Stenmans lägen.  

Halmstad hade ett otroligt bra mittbackspar, särskilt Joseph Baffo var lysande och borde få spela i en bättre klubb än HBK.

Vi fick ingen kvittering, trots att vi bytte ut två försvarare mot två anfallare mot slutet. Sebastian Andersson var lika bra som han var sist mot Helsingborg men fick inte heller denna gång in någon boll.  

Nu har vi tagit fem poäng på de sex senaste matcherna i Allsvenskan och om det inte var för att spelet ändå ser ganska bra ut så hade jag varit orolig nu, botten kommer närmre och det går fort! 

Nästa match är länsderbyt mot AIK på  onsdag och allt kan hända. Förhoppningsvis är Stenman i bättre form och jag undrar om inte Prijovic ska få agera inhoppare istället och att man borde spela med Jawo och Andersson på topp. 

För övrigt kan sägas att Tibbling som vanligt var en av de bästa på plan.