Tal vid U21 EM i fotboll för döva

Ärade gäster, deltagare, arrangörer och alla ni som ser till att detta fantastiska evenemang kan bli av.  Jag är tacksam för att jag har fått komma hit och hälsa er välkomna till den underbara staden Stockholm och till U21 EM i fotboll för döva. Passa på att njuta av såväl staden som idrotten medan ni är här.

Talade med dubbla tolkar, en till internationellt teckenspråk och en tilmsvenskt. 

Talade med dubbla tolkar, en till internationellt teckenspråk och en tilmsvenskt. 

Det är ett viktigt evenemang för Stockholm och Sverige. Och inte minst är det viktigt för alla er som kämpat för att ta er hit.

I en orolig värld där mörka krafter försöker slita folkens goda sammanhållning isär är idrotten ett förenande kit som för oss samman och där vi alla kan mötas som vänner och jämlikar. Vi önskar varandra lycka till inför matcherna, kämpar mot varandra på planen men skakar hand och kramar om varandra efteråt som kamrater.

Jag vill också sända ett extra tack till alla de föreningar som har fostrat er till de fotbollsspelare ni har blivit. Idrotten bygger i hög grad på ideella krafter och eldsjälar som ser till att barn och unga får möjlighet att ägna sig åt det som de älskar mest av allt.

Alla invigningstalarna.

Alla invigningstalarna.

Jag är själv aktiv i dövidrotten och har spelat ishockey de senaste tre säsongerna med stockholmsklubben IK Hephata och vet att om all idrott är beroende av ideella krafter så gäller det särskilt dövidrotten. Med all extra administration som krävs kring tolkar för domaren, för utvisningsbåset och för att förklara för motståndarlagen, där de flesta är hörande, att det inte alltid är av illvilja som det ibland kommer ett skott mot mål eller en tackling efter avblåsning. Så ett extra stort tack till de som sett till att ni är här idag. Ett tack till de ideella krafterna och eldsjälarna.

Det med stor glädje jag ser fram emot de kommande tävlingarna. Jag önskar er alla ett stort lycka till!