Framtidens motionsspår invigt i Lövsta

För snart en vecka sedan var jag i Hässelby och invigde Lövstaspåret med tal och löpning ihop med stadsdelsnämndens ordförande Kadir Kasirga. 

Urklipp från Hässelby Tidning nr. 23 - 2018.

Urklipp från Hässelby Tidning nr. 23 - 2018.

Spåret är modernt på flera sätt, främst när man kollar på underlaget som är anpassat för att även rullstolar ska kunna ta sig fram de 3,2 kilometerna. Något som rimmar väldigt bra med våra ambitioner om att skapa ett Stockholm för alla, även inom idrotten. Funktionshindrade är en av stadens prioriterade målgrupper i det idrottspolitiska programmet och det känns mycket bra att vi fått till det här motionsspåret. 

Spåret är även modernt i avseende gällande miljön och energi. Det är ett elljusspår men där varje stolpe har solceller som samlar in energi på dagarna men sen bara gör av med energi när någon faktiskt rör sig i spåret. Smart på flera sätt och vi slipper såväl kostnader som energispill som kan uppstå när elljusspår lyser hela nätter utan att någon rör sig i området.  

Det känns kort och gott väldigt bra och jag tror att framtidens motionsspår kommer se ut som det i Lövsta.  

Vem som vann löpningen? Det är inte min första Festis i målfållan innan Kadir kom... 😜

Vem som vann löpningen? Det är inte min första Festis i målfållan innan Kadir kom... 😜