2017 ett historiskt bra idrottsår för Stockholm

Det ska, om sanningen ska fram, sägas att vi inte riktigt vet om 2017 är det bästa idrottsåret någonsin eftersom ingen ordentlig statistik förs. Men varje år skickar Stockholm Stad en fråga till Stockholms idrottsförbund och ber dem göra en sammanställning så att staden kan bjuda in alla guldmedaljörer till Stadshuset för att hyllning. Aldrig tidigare har förbunden anmält in så många guldmedaljörer som man gjorde 2017 i alla fall.

Middagen tidigare i veckan samlade 254 guldmedaljörer från 39 olika idrotter och 34 stockholmsföreningar.

Vårt fokus i idrottsnämnden ligger på breddidrotten. Att varje barn och ungdom ska få lika förutsättningar att utöva sin idrott oavsett kön, funktionshinder eller klassbakgrund. Men en stor bredd ger även en vass elit och eliten fungerar som inspirationskälla för alla de unga pojkar och flickor som kämpar med sitt idrottande. Det motiverar dem att jobba ytterligare lite hårdare. 

Det var en trevlig kväll jag hoppas att de aldrig glömmer och själv försökte jag mingla runt och lade mest tid hos rugbymästarna Stockholm Exiles, mästarna i truppgymnastik som kom från föreningen KFUM och konståkaren Thomas Nordahl.

Det här var en kväll för att hylla 254 personer som sett till att alla de som är från Göteborg har fått åka hem med sorg, som jag sade i pressinbjudan

_92I2503.jpg