Nygamla Åkeshovs sim- och idrottshall toppmodernt!

Den 20 januari inviger jag Åkeshovs sim- och idrottshall som har hållit stängt på grund utav renovering sedan 2015. Det kommer att bli ett mycket uppskattat bad, det är jag helt övertygad om, inte bara för att det har varit saknat och för att gamla besökare kommer hitta tillbaka, utan också för att det finns helt nya målgrupper som också kommer älska detta toppmoderna bad.

IMG_1031.jpg

Dels tänker jag på den nya barnbassängen som inte fanns innan. Den är stor och mysig och alla inslagen är hämtade från nordisk natur. När jag i november gjorde en inspektion på bygget blev jag glatt överraskad, men det är ingenting mot vad min dotter Lovis blev; hon var med mig och vill direkt ut på det lagom djupa vattnet. Jag tror att många barnfamiljer från hela Stockholm kommer söka sig till Åkeshov.

Det kommer även finnas en helt ny 25-metersbassäng som kommer locka till sig massor av motionärer och säkert en och annan elitsatsande ungdom också. Den är dessutom tillgänglighetsanpassad, för oss är det viktigt att alla i Stockholm har möjlighet att ta del av Stockholms rika idrotts- och fritidsutbud.

Jag ska inte tråka ut eventuella läsare med tekniska detaljer men simhallen har också toppmodern reningsteknik vilket gör badet till det troligtvis fräschaste badet i Stockholm, det ger också möjligheten att stänga av mycket mindre delar istället för hela badhus om något barn skulle råka bajsa i någon pool, vilket inte är allt för ovanligt har jag lärt mig.

Själv ser jag, förutom barnpoolen, mest fram emot de nya gymlokalerna. Ljusa och med högt tak och stora fönster hoppas jag att de kommer motivera ännu fler stockholmare att hålla sig i god form och förbättra folkhälsan. Vi ses 20 januari!

Läs vårt pressmeddelande och kolla in schemat för invigningen här. Bromma Tidning skriver också om invigningen här.

Konsten längs kortsidan är original från när badhuset byggdes och har restaurerats av konstnärens tidigare elever.

Konsten längs kortsidan är original från när badhuset byggdes och har restaurerats av konstnärens tidigare elever.