Våga låna - Det är tufft att skapa jobb!

I det unika läge vi är i just nu med möjlighet att låna gratis och en enorm arbetslöshet borde regeringen göra en sak; låna och skapa jobb. Samhällsekonomiskt lönsamma investeringar får inte stå tillbaka med motiveringar om att varje satsning ska finansieras krona för krona.

Som fotbollssupporter är det lätt att man blir frusterad när laget i hjärtat ägnar sig åt tekniskt spel istället för att gå på avslut. Då skrålar man gärna klassikern "Våga skjuta - Det är tufft att göra mål!" Samma frustration hoppas jag att många socialdemokrater känner just nu inför regeringens tassande runt frågan om låneinvesteringar. På kongressen i slutet av maj hoppas jag att vi är tillräckligt många ombud som ställer oss upp och skriker;

"Våga låna - Det är tufft att skapa jobb!"

Ett område där det finns ett enormt uppdämt behov av investeringar som dessutom är samhällsekonomiskt hållbara är järnvägen. Där har vi också ett stort folkligt stöd. Om just detta skriver jag i dagen i Länstidningen ur ett Södertälje-perspektiv. Läs gärna, kommentera, dela och visa din frustration över att jobben inte kommer.