Lågt av Carl Bildt

Carl Bildt kombinerade imorse konsten att tänja sanningar med en ovanligt låg argumentation. På Twitter skrev han följande;

image.jpg

Att antyda att en naturkatastrof skulle få värre konsekvenser om andra politiska partier satt vid makten, det är lågt. Lägre än Glocalnet. Men det följer mönstret av en allt mer pressad höger som slungar vilt i media, på internet samt på gator och torg. 

Vad som är intressant med Carl Bildts tweet är också att den utelämnar en stor del av sanningen. Visst har vi fått hjälp av EU:s katastrofsamarbete men det är knappast den enda hjälpen som erbjudits. 

Tidigt på plats var norska helikoptrar och Ryssland har även dem erbjudit sig att skicka flygplan att hjälpa till med släktningsarbetet. Och inte heller tror vi väl att andra EU-länder hade förvägrat oss hjälp om vi valt "Nej" i folkomröstningen 1994?

Nej, Carl Bildt vill skrämmas och plocka billiga poänger på en naturkatastrof som tvingar familjer från sina hem och innebär personliga katastrofer för tusentals svenskar.   

Lågt som sagt. Sjukt lågt.